Background Education vzw organiseert bijscholing in het kader van levenslang leren op academisch niveau met lessenreeksen Duurzaamheid, Filosofie, Literatuur en Psychologie. Meer informatie over ons concept vind je hier.

 

Vanaf februari 2020: Neuropsychologie

De vernieuwde opleiding Psychologie omvat drie academiejaren: ‘Neuropsychologie’;‘Persoonlijkheid’ en ‘Sociale relaties’. Elk academiejaar bestaat uit twee semesters. Alle academiejaren, semesters en lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden zonder specifieke voorkennis.

Inneke Van den Ende heeft ons team recent vervoegd en stelde de lessenreeks ‘Psychologie: Neuropsychologie’ samen. Deze lessenreeks gaat door tijdens het tweede semester van academiejaar 2020-2021 en vangt dus aan begin februari 2020. In acht lessen exploreren we ons brein. Onder meer functies en stoornissen van het geheugen, slaap en de gevolgen van hersentrauma staan op het programma. Telkens brengen experts een stand van zaken van het meest recente onderzoek.

Early Bird Rate
Psychologie: Neuropsychologie 2 – semester 1
Psychologie: Neuropsychologie 2 – semester 1

Bij het onderdeel Neuropsychologie 2 ontdekken we dit semester verder ons brein. Wat gebeurt er na een een ongeluk waarbij het hoofd werd geraakt of na een beroerte? Welke impact heeft verouderen op onze hersenen? Ontdek het volledige programma hieronder. Voorkennis is niet vereist.

Scroll naar voor het volledige programma.

Dit semester loopt van 29/9/2020 tot 26/1/2021

De eerste lessen van dit semester werden uitgesteld uit het tweede semester van vorig academiejaar vanwege COVID-19. Als je ingeschreven was voor dit semester, en je dus al betaald hebt voor deze lessen, houden we hier uiteraard rekening mee. Neem contact op via hallo@background-education.be

Eerste lessen gemist? Het is nog niet te laat om in te schrijven! Je mag per semester twee keer een les inwisselen voor een les uit een andere opleiding binnen hetzelfde semester. Zo gaat een gemiste les niet verloren.

Klik hier voor meer info.

 

325,00 295,00 In winkelmand

 

Persoonlijkheid

Tijdens het academiejaar 2020-2021 staat het thema ‘Persoonlijkheid’ centraal in Mechelen. Zestien gespecialiseerde docenten van verschillende universiteiten nemen je mee in het fascinerende gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Wat is narcisme? Wanneer spreken we van een persoonlijkheidsstoornis? Hoe kan je beter jezelf zijn? De antwoorden op deze vragen zijn niet alleen cruciaal voor het beter begrijpen van verschillende mensen in onze persoonlijke levenssfeer, maar reiken kennis aan die ook op de werkvloer en binnen HRM onmisbaar is.

Donderdagavond in Mechelen
Taal: Nederlands
Semester 1: eind september 2020 tot december 2021
Semester 2: februari tot juni 2021

Sociale relaties

We sluiten de cyclus af met het thema ‘Sociale relaties’ in Mechelen. Hoe beïnvloeden mensen ons en hoe kunnen wij hen beïnvloeden? Hoe werken teams? Wat is de oorzaak van eenzaamheid? Hoe ga je om met pesten op het werk? Er gaat bijzondere aandacht naar sociale relaties in het digitale tijdperk met een les over persuasieve beïnvloeding online, en off line en over sociale media en seksualiteitsbeleving bij jongeren en over pro- en antisociaal online gedrag.

Tijdens het academiejaar 2022-2023 komt Psychologie: neuropsychologie weer aan bod.