Beroertezorg is de laatste jaren enorm geëvolueerd. De tijd dat de patiënt gewoon in een bed werd gestopt is voorbij. Er zijn nieuwe behandelingsopties die ook de organisatie van beroertezorg op zijn kop zetten. Toch hebben we nog veel werk voor de boeg: de beste behandeling is het voorkomen van beroerte, hoe doen we dat? En wat met de patiënten die toch zwaar gehavend uit die eerste fase komen, wat hebben we hen te bieden? Is er al een rol voor artificiële intelligentie? Voldoende voedsel voor een stevige wandeling door domein van de beroerte.

Docent: Sylvie De Raedt, Universitair Ziekenhuis Brussel

Sylvie De Raedt is neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Brussel. Ze houdt zich dagelijks bezig met beroertepatiënten, patiënten met herseninfarcten en hersenbloedingen. Ze schreef een proefschrift over de rol van stress bij herseninfarct. Haar huidig onderzoek splitst zich toe op complicaties in de acute fase van beroerte.

Praktisch

Deze les gaat online door. in ‘Mijn lessen materiaal en evaluatie’ vind je een link waarmee je je kunt registreren.
Tijdstip: Dinsdag 18/06/2020, van 19.00 tot 21.30 uur
Opleiding: deel van Duurzaamheid: duurzame steden – semester 2
Taal: Nederlands
Deze les kan afzonderlijk gevolgd worden.
Geen voorkennis vereist
Certificaat: Het aanwezigheidsattest is beschikbaar per semester, na betaling, aanwezigheid en invullen van evaluatieformulier

Opleiding Materials

Opleiding Content

Bijkomend materiaal Status
EvaluatiesStatus