Semesters

Elk academiejaar bestaat uit twee semesters van elk acht avondlessen. Je kunt elk semester afzonderlijk volgen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om enkel het tweede semester te volgen: de semesters bestaan telkens uit andere opleidingsonderdelen. Elk semester bestaat uit minstens acht avondlessen en loopt over vier of vijf maanden. Er bestaan verschillende formules om les te volgen.

In het academiejaar 2019-2020 is er om organisatorische redenen voor psychologie enkel een tweede semester van acht avondlessen.

Avondlessen

De avondlessen vinden plaats van 19.00 tot 21.30 uur. Kijk bij de afzonderlijke programma’s om te zien op welke avond en op welke locatie de opleiding van je keuze plaatsvindt.

Na elke avondles kan je een evaluatieformulier invullen en ontvang je een certificaat per bijgewoond semester. Als je dat wilt, kun je je thuis verder verdiepen in het cursusmateriaal.

Aanwezigheid

Aanwezigheid in de lessen is niet verplicht. We hebben ook begrip voor wie te laat komt door werkomstandigheden.

Kun je een les niet bijwonen, dan is het mogelijk om tot twee avondlessen per semester te vervangen door een les uit een ander lopend programma tijdens hetzelfde semester. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Om hier gebruik van te maken stuur je een e-mail naar hello@background-education.be ten laatste de dag na de gemiste les. Opgelet: het niet-bijwonen van lessen uit je eigen programma heeft gevolgen voor je certificaat.

Lessen wisselen wegens onverwachte omstandigheden

Wanneer een les uitgesteld moet worden, bijvoorbeeld omdat de docent ziek is, brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte en geven we je de datumwijziging persoonlijk door. Uiteraard doen we er alles aan om dit te vermijden.

 

Wil je weten welk concept we volgen, wat de doelgroep is en wat je inhoudelijk mag verwachten? Neem dan een kijkje bij Over ons.[:]