Een kijk achter de schermen bij … de nieuwe programma’s

Geplaatst in: Uncategorized | 1

Tijd voor een preview van het derde jaar Background Educations. Nu we het imago van ‘pas gestart initiatief’ stilaan los moeten laten, komt er een echte visie in de plaats. Dit zijn de 5 grote lessen die we leerden uit de afgelopen 2 jaar:

1. Cursisten reageren ongelofelijk enthousiast op lessen met een zo groot mogelijke maatschappelijke relevantie en met nieuwe informatie die helemaal mee is. Dat werd de focus van alle programma’s voor september 2016.

2. Het mixen van programma’s is populair: cursisten vinden interessante thema’s bij verschillende programma’s en willen die graag combineren. Daarom bedachten we een abonnementsformule. Want hoera voor interdisciplinariteit!

3. Kiezen is verschrikkelijk. Een lange lijst met nieuwe thema’s en mogelijke vervolgverhalen moet herleid worden tot 9. Met spijt in het hart dit jaar geen literatuur en Europese politiek en nog geen voedingsprogramma en Midden-Oostenstudies. Hou ons via het contactformulier op de hoogte van jouw droomprogramma, zeker als je zin hebt het mee uit te werken.

4. Want: alleen is maar alleen. Na één jaar als letterlijke eenmanszaak en één jaar met fantastische freelancers haalden jullie aanmoedigingen mij over de schreef. Inge Van de Plas is onze halftijdse business administrator en een ongelofelijke verrijking voor het team.

5. Van ‘leuk idee’ naar ‘erkend opleidingscentrum’ in 2 jaar tijd: intussen weten we alles over boekhouding, btw, verzekeringen, audits, rsz en sociale secretariaten maar blijft ons hart sneller slaan van: de lessen zelf. We willen hierbij alle cursisten bedanken die Background Educations mee mogelijk hebben gemaakt en alle docenten die ons elke keer weer weten te inspireren. Daar doen we het voor!

Caro Lemeire

  1. Dani Bonte
    | Beantwoorden

    Caro heeft een risico gelopen en het is – gelukkig voor haar – een succesverhaal geworden! Ze doet dat dan ook met veel overtuiging en overgave en probeert telkens origineel uit de hoek te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *