Background Education vzw biedt levenslang leren op academisch niveau met lessenreeksen Duurzaamheid, Filosofie, Literatuur en Psychologie. Meer informatie over ons concept vind je hier.

 

Duurzaamheid: duurzame steden

Duurzaamheid is een breed begrip. Het komt hierop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

De opleiding Duurzaamheid omvat uit drie academiejaren, ‘Duurzame steden’, ‘Duurzame samenleving’ en  ‘Duurzame voeding’. Elk academiejaar bestaat uit twee semesters. Alle academiejaren, semesters en lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Wie alle jaren volgt, heeft na drie jaar een diep inzicht in de problematiek en in moderne tendensen rond duurzaamheid.

In het academiejaar 2019-2020 nodigen we docenten van verschillende disciplines uit voor een vernieuwende kijk op ‘Duurzame steden. Wonen in de stad is nu al de dominante woonvorm en de verstedelijking neemt nog toe. Steden zijn gemeenschappen met veel interactie waar nieuwe technologieën en vormen van leven sneller aangenomen worden. Steden zijn ook pioniers in het vinden van oplossingen voor uitdagingen zoals het beperken van de CO2-uitstoot en de energieproblematiek. Burgerparticipatie, ruimtelijke (wan) ordening en energievoorziening zijn maar enkele van de topics die aan bod komen.

Dinsdagavond in Mechelen in Het Predikheren

Taal: Nederlands

Semester 1: september 2019 tot en met januari 2020

Semester 2: februari tot en met juni 2020

Je kunt semester 1 en 2 afzonderlijk volgen.

Duurzaamheid: Duurzame steden
Duurzaamheid: Duurzame steden

In het programma Duurzaamheid staan Duurzame steden dit jaar op het programma. Wonen in de stad is nu al de dominante woonvorm en de verstedelijking rukt nog verder op. Steden zijn gemeenschappen met veel interactie waar nieuwe technologieën en vormen van leven sneller ingang vinden. Steden zijn ook pioniers in het vinden van oplossingen voor uitdagingen zoals het beperken van de CO2-uitstoot en de energieproblematiek..

We zoemen in op verschillende aspecten van de stad van morgen. Docenten uit verschillende disciplines geven een vernieuwende kijk op ‘Duurzame steden’. Voorkennis is niet vereist.

Scroll naar beneden voor het volledige programma.

Dit semester loopt van 4/2/2020 tot 2/6/2020

Eerste lessen gemist? Het is nog niet te laat om in te schrijven! Je mag per semester twee keer een les inwisselen voor een les uit een andere lessenreeks binnen hetzelfde semester. Zo gaat een gemiste les niet verloren.

Klik hier voor meer info.

 

45,00 In winkelmand

 

Duurzame samenleving

Tijdens deze lessenreeks belichten we de duurzame samenleving van morgen vanuit verschillende oogpunten: filosofisch, wetenschappelijk, technologisch, economisch, sociologisch en politiek. Elke wetenschap draagt bij aan onze snel veranderende samenleving met kennis en onderzoek en werpt een andere kijk op de uitdagingen en oplossingen.

Tijdens het academiejaar 2020-2021 organiseren we het onderdeel ‘Duurzame samenleving’ in Mechelen.

Taal: Nederlands

Semester 1: september 2020 tot en met januari 2021

Semester 2: februari tot juni 2021

Je kunt semester 1 en 2 afzonderlijk volgen.

Duurzame voeding

Tijdens het academiejaar 2021-2022 organiseren we het thema ‘Duurzame voeding’ in Mechelen.

Toponderzoekers van verschillende universiteiten doorbreken mythes over voeding en geven inzicht over wat echt gezond is en hoe ons lichaam omgaat met verschillende elementen van voeding. Gezonde voeding staat ook niet los van het duurzaamheidsvraagstuk en dus bekijken we eveneens hoe een overgang naar een alternatief landbouwsysteem kan plaatsvinden.
Taal: Nederlands
Semester 1: september 2021 tot en met januari 2022
Semester 2: februari tot en met juni 2022

Semester 1 en 2 kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

In het academiejaar 2022-2023 starten we de cyclus in Mechelen opnieuw met het programma ‘Duurzame voeding’. Het is op elk moment mogelijk om in te stappen en drie jaar later de volledige opleiding af te ronden.[:]