2018 een nieuw jaar ~  een nieuw team.

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Background Educations maakt een doorstart. Caro Lemeire geeft de fakkel door aan een nieuwe vzw. Voor cursisten en docenten verandert er weinig. De programma’s lopen gewoon door en de cursusbegeleiders blijven op post.

Caro Lemeire startte Background Educations bvba in 2014. De voorbije jaren werkte ze een uniek concept uit van tweewekelijkse lessen door academische topdocenten van Belgische en Nederlandse universiteiten. Intussen maakten 400 enthousiaste cursisten al kennis met het concept. Momenteel lopen programma’s Psychologie en Duurzame voeding in Gent en Literatuur, Psychologie en Filosofie in Mechelen. Bedankt Caro voor dit superinitiatief en al het geleverde werk!

Mila en RoelMila Druwe was er vanaf de allereerste les al bij als cursist. De voorbije twee jaar was ze cursusbegeleider in Mechelen. Samen met Roel Paredis, die jarenlange ervaring heeft binnen de opleidingswereld, zet ze de activiteiten verder met de pas opgerichte vzw Background Education. Roel houdt zich bezig met de cijfertjes en de website. Mila neemt de praktische organisatie voor haar rekening en blijft cursusbegeleider in Mechelen. Voor de programma’s van de komende jaren steken ze de koppen bij mekaar.

 We wensen je een heel leerrijk en boeiend 2018!

Mila en Roel

NIEUWE PRIJZEN SEMESTERINSCHRIJVING EN LOSSE LESSEN

De prijzen voor een semesterinschrijving en losse lessen voor het komende semester zijn aangepast. Voor een semester betaal je 70 € minder en komt de prijs op 425 €*. Losse lessen kosten voortaan 59 €* ipv 65 €. Per semester kun je standaard 2 lessen omruilen als je verhinderd bent.

Literatuur – Filosofie – Psychologie in Mechelen
Duurzame Voeding – Psychologie in Gent

Nieuwjaarskorting:
Boek vóór 15 januari en betaal 395 € voor een semester !

Check het programma en schrijf je in op www.background-education.be.

Gebruik kortingcode ikdoemee_100. Enkel geldig voor inschrijvingen geboekt en betaald vóór 15 januari 2018.

* de vzw is vrijgesteld van btw Art. 44 §2 4°

Focus op onze programma’s

Begin februari start het 2de semester. Wat staat er op het programma?

Literatuur – Grote Auteurs vervolg

Gert Vercauteren, docent bijt de UA, bijt de spits af met Fernando Pessoa. Daarna nemen we Gerard Reve, Thomas Mann en Sylvia Plath onder de loep. Bart Philipsen vertelt ons meer over Günther Grass. Elke D’Hoker die we al kennen van de boeiende uiteenzetting over Virginia Woolf, laat ons kennismaken met Alice Munro en het kortverhaal. Met Orhan Pamuk steken we over naar het oosten. Luk Van Haute, literair vertaler en Japankenner, sluit af met Haruki Murakami.

Psychologie – Persoonlijkheid: deel 2

We beginnen al meteen met 2 actuele onderwerpen in dit programma: Depressie bij kinderen en jongeren en Hoogsensitiviteit. Mieke Decuyper die vorige semester veel succes had met haar uiteenzetting over persoonlijkheid bij kinderen, komt terug met Persoonlijkheidsonderzoek binnen de forensische psychologieHet belang van hechtingsrelaties kwam in het vorige semester in bijna elke les aan bod. Katrijn Brenning van UGent diept het onderwerp verder uit. HR-medewerkers mogen zeker de les Zelfmanagement en carrièresucces van Inge De Clippeleer (Vlerick) niet missen.

Duurzame Voeding

Een must voor wie bewust met voeding omgaat. Alle topics zijn hot: suikers in onze voedingde relatie tussen voeding en kankerkinderen gezonde eetgewoonten aanlerenhart en vaatziekten …

Filosofie – Stromingen en inzichten vanaf Kant

Wees snel als je nog een plaatsje te pakken wil krijgen, want dit is onze meest succesvolle cursus!

Antoon Vandevelde, KULeuven, gelauwerd als Background Educations meest inspirerende docent, heeft het over het materialisme, van Feuerbach tot Marx. Patrick Loobuyck belicht het utilitarisme.

… en nog veel, veel meer! Je vindt het allemaal op onze website.

Wil je ons helpen? Volg ons op Facebook en deel onze berichten in je netwerk.

Volgen mila:
Laatste berichten van